Onze aanpak

Beginnen bij het begin

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wij bieden altijd eerst een gratis gesprek van ongeveer een half uur. Daarin kunnen jullie ons leren kennen en onze werkwijze.

Na dit gesprek mogen jullie besluiten of jullie verder willen gaan. Het kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijbijvend.

 

Financieel

In het proces van scheiden stellen wij jullie kinderen centraal. Toch beginnen we met een gesprek over de financiën. Omdat onze ervaring leert dat het rust geeft als dat gedeelte op orde is. Zo kunnen we met een goede basis de rest van de gesprekken voeren.

Want vaak zijn de financiën een van de grootste zorgen voor mensen die op het punt staan te gaan scheiden. Wat gebeurt er met het huis? Wat houd ik straks over? Hoe zit het met de auto? Al in een vroeg stadium inventariseren we de huidige financiële situatie én de wensen voor in de toekomst.

Ons uitgangspunt is het maken van een financieel plan, waardoor beiden na afloop van het traject op een gezonde basis verder kunnen. Wij maken altijd meerdere berekeningen. De verplicht alimentatieberekening en een berekeningen op maat. Ook leggen wij het verschil uit tussen de kinderalimentatie en de kinderkosten.

Het is fijn om een keuze te hebben, het is fijn om precies te weten hoeveel je straks netto overhoudt. Het is fijn om samen met de andere ouder na te denken hoe jullie voor nu en in de toekomst de financiële kosten van de kinderen gaan dragen.

De kinderen

Wij willen samen met jullie, jullie kinderen in de scheiding centraal stellen dit is geen holle frase of loze kreet. We zijn trots op de uitgebreide begeleiding die we kinderen van ouders die uit elkaar gaan bieden. Want kinderen scheiden mee. Hun papa en mama mogen dan straks wel geen partners meer zijn, nog steeds zijn ze samen ouders van hun kind of kinderen. Want ex-ouders bestaan niet.

Wij zijn allebei geregistreerd kindercoach maar  de Kindgesprekken worden gevoerd door Maike Rademakers. Maike is scheidingspedagoog, het grote voordeel is dat zij de gesprekken bij jullie aan huis kan voeren. Dit is heel laagdrempelig voor de kinderen en dit voelt ook heel erg veilig. Wij leggen jullie graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Puntje op de i

We nemen de laatste zaken met jullie door, zoals bijvoorbeeld vakantiegeld en pensioen. Nadat de laatste afspraken zijn gemaakt, maken we drie concept-vaststellingsovereenkomsten voor jullie. Een algemene, een voor het financiële gedeelte en de kindregeling.

Tekenen overeenkomsten

Wanneer alles juist op papier staat, zullen we jullie uitnodigen om de overeenkomsten de ondertekenen. Vervolgens zal onze advocaat de documenten verzenden naar de rechtbank.

Nazorggesprek

Wanneer daar behoefte aan is, nodigen we jullie ongeveer een half jaar na onze laatste afspraak uit voor een gesprek. Daarin gaan we na of alle afspraken nog voldoen of dat er wellicht een aanpassing gewenst is.

Nu je dit allemaal gelezen hebt wil je misschien wel contact met ons opnemen maar dit kan best een spannende eerste stap zijn.

We kunnen dit op verschillende manieren samen aanpakken:

 

  • Jullie komen samen naar onze praktijk voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Jullie kunnen dan persoonlijk kennismaken met ons en de sfeer in de praktijk voelen.
  • Jullie komen virtueel op kennismakingsgesprek dat kan bijvoorbeeld via een zoom verbinding. Jullie leren ons en onze werkwijze kennen maar je kunt dit wel in je eigen veilige omgeving doen
  • Als het heel moeilijk tussen jullie gaat kan er ook een van jullie naar kantoor komen en de ander kan via een online verbinding mee doen aan het gesprek
  • Als laatste bieden we de optie dat jullie beide naar de praktijk komen maar dat jullie beide in een aparte ruimte meedoen aan het gesprek via een online verbinding. Hoe dit in zijn werk gaat leggen wij jullie graag uit.

Specialisten in hart en nieren

Alle drie zijn wij fulltime bezig met het vak als mediator en scheidingsspecialist. Daar hoort ook kennis update bij. Wij volgen elk jaar meerdere cursussen om onszelf scherp te houden en up to date te blijven.

Wij vinden het belangrijk dat wij ons zelf steeds verder ontwikkelen en doorgroeien in ons vak. Ons slogan is

“ Als je doet wat je deed, krijg je wat je had”

 

In 2022 hebben wij gezamenlijk geïnvesteerd in een nieuwe opleiding en hebben wij deelgenomen aan veel kennissessies die op ons vakgebied van toepassing zijn. In deze veranderende markt is het belangrijk om altijd up to date te zijn wat wij erg belangrijk vinden.

En dat zijn we. Een gerust gevoel!

Mediation op maat